Værktøj til Talent- og lederudvikling

Decision Dynamics karrieremodel er et godt værktøj, som Acquiro bruger i forbindelse med talent- og lederudvikling hos vores kunder. Værktøjet kan accelerere processen hos den enkelte leder (talent/projektleder/specialist) med at afdække de dybere ønsker og behov i forhold til den videre karriere.
career_competencies

Karrieremodellen er en test, som består af både en individuel og en organisatorisk del. I den individuelle del undersøges personens karrierepræferencer med baggrund i 4 typer: “Eksperten”, “Den lineære”, “Den udvidende” og “Episodikeren”. “Eksperten” giver næsten sig selv og “Den lineære” matcher den traditionelle hierarkiske lederkarriere, som vi kender den. Interessant er imidlertid de to sidste typer: “Den udvidende”, som er en person, der søger konstant udvikling og glidende bevæger sig over i andre fagområder samt “Episodikeren”, der er kendetegnet af stort behov for udfordring, kreativitet og variation.

Den organisatoriske del af testen afdækker virksomhedens kultur samt hvilke muligheder og dilemmaer, der kan være i forhold til personens karriereudvikling.

Testen kan ikke stå alene, men kan anvendes som værktøj i et coachingforløb for den enkelte leder  eller som et element i organisationens talent- eller lederudviklingsprogram ved f.eks. assessment, udvælgelse eller udvikling. Acquiro er naturligvis certificeret bruger og har skrevet under på Dansk Psykologforenings etiske retningslinjer om brug af test.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *