Få energi til forandring i det nye år

Et helt nyt år ligger foran os – og for mange af os betyder det forandringer. Det kræver energi og overskud at gennemføre forandringer, uanset om det er personlige mål, man selv har sat, eller organisatoriske forandringer på arbejdspladsen.

Jeg har i et stykke tid arbejdet med Energipyramiden, som et værktøj til at synliggøre hvor man henter sin personlige energi, og hvad man kan gøre for at lade op. Energipyramiden er udviklet af Dr. Jim Loehr, som i mange år har forsket i toppræstationer indenfor både sportens verden og erhvervslivet. Energipyramiden beskriver 4 områder, som vi henter energi fra, og som gerne skal være i balance, hvis vi skal yde toppræstationer.

Pyramiden kan f.eks. bruges i individuel coaching, hvor man indenfor hvert område stiller en række spørgsmål til refleksion omkring indhold, mening og balance. Modellen er meget konkret på den måde, at der er en lang række forslag og teknikker til, hvad man kan gøre for at tanke op. Du kan f.eks. tanke mental energi ved at holde jævnlige pauser, undgå multitasking og ved at bruge teknikker til positiv tankegang. Eller du kan tanke følelsesmæssig energi ved at dyrke og styrke dine relationer, anerkende andre eller bruge vejrtrækningsøvelser. Hvis du vil vide mere eller have en coachingsamtale, så kontakt mig endelig.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *