Forandring spredes som smitte

Forskeren, psykiateren og organisationskonsulenten Leandro Herrero, som er forfatter til Viral Change, var fornylig i Danmark for at fortælle om, hvordan han arbejder med forandring. Fremfor langvarige top-down styrede forandringsprocesser sætter han i stedet fokus på de medarbejdere i organisationen, som er kulturbærere for den ønskede forandring.

Som mennesker kopierer vi naturligt den adfærd, som dem, vi sammenligner os med, har. Derfor kan et relativt lille antal rollemodeller på kort tid have stor effekt i forhold til at påvirke resten af medarbejderne, således at den nye adfærd spredes som en epidemi. Rollemodellerne har ikke nødvendigvis fornemme positioner, men er dem som alle har tillid til og lytter til uformelt. Første skridt er at identificere disse. Lederne har måske en intuitiv god fornemmelse af, hvem de er, men man kan også foretage organisatoriske netværksanalyser, som udpeger dem mere systematisk. Ved at definere den ønskede adfærd helt konkret samt stimulere og belønne denne hos de toneangivende medarbejdere, får han forandring til at sprede sig som en virus.

Acquiro har gode erfaringer med at etablere et netværk af forandringsagenter ved gennemførsel af forandringsprojekter og involvere disse tæt i hele processen. Forandring er først succesfuld, når ledere og medarbejdere reelt har ændret adfærd, og der er derfor fin inspiration at hente hos Herrero, omend denne vej måske ikke altid kan stå alene.

Er du blevet nysgerrig på Herreros metoder, kan du se et interview med Herrero foretaget af Børsen TV her.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *